Over mij

maakt fluitspelen gemakkelijk en plezierig


Kleinschalig

De lessen vinden plaats in mijn Fluitstudio aan huis.
Geen groot gebouw met lange gangen op zoek naar het lokaal,
maar gewoon een voordeur die voor je open wordt gedaan en waar je je gelijk welkom voelt.

Persoonlijk

Jij staat centraal.

Mijn doel is om jou één te laten worden met je fluit en de muziek.

Enthousiasme

Met veel enthousiasme breng ik graag mijn muzikale kennis over. Plezier staat voorop, dan is er ruimte om tot leren te komen.

Spelenderwijs

Ik heb altijd al van spelletjes gehouden, nu nog steeds! Dus ook dat zal regelmatig terug komen in mijn lessen.


Ben je op zoek naar een enthousiaste fluitdocent voor je zoon of dochter of wil je zelf fluit leren spelen?

Ik sta graag voor je klaar in mijn Fluitstudio in Dronten!

Eerste herinneringen aan muziek

Als klein meisje kon ik al genieten van het zingen in de klas. Zodra we in de kring zaten en de juf pakte haar gitaar er bij, zat ik al vol verwachting op het puntje van mijn stoel. Niet eens om zelf uit volle borst mee te zingen, dat durfde ik toen nog niet, maar vooral ook om te kijken hoe ze dat deed en te genieten van de mooie klanken. 

In 2009 studeerde ik af als leerkracht en nu ben ik zelf de juf met de gitaar. Nou ja, bijna dan. Het gitaar spelen gaat me nog niet zo makkelijk af als het fluit spelen ;)


Bij het fluiten gaat het mij ook om de beleving van de muziek. Speel je gewoon wat er staat of laat je je muzikale hart spreken? Die beleving kan voor iedereen verschillend zijn en ik ga graag samen met jou de uitdaging aan om het beste uit jou en je fluit te halen!

Muziekjuf


Zo sta ik inmiddels bekend op de scholen waar ik heb gewerkt. Ik werk 3 dagen in de week op een basisschool, als leerkracht. Elke dag zing ik met de kinderen, maar zoals onze muziekmethode zegt:

"Muziek is meer dan zingen alleen". 


Door middel van boomwhackers, ritme-instrumenten en ons eigen lichaam (bodypercussion) maak ik bijna dagelijks muziek met mijn klas. Echt een genietmomentje!

Ook in mijn Fluitstudio pas ik deze elementen toe, om zo aandacht te geven aan de algeme muzikale ontwikkeling. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich breed ontwikkelen en dat ze door middel van spel bijna niet door hebben dat ze nieuwe dingen aan het leren zijn.  Ineens lukt het wel om het ritme na te spelen op gehoor, en door het liedje dat we spelen, pakken de vingers als vanzelf die lastige greep op je fluit.

Daniëlle

DOCENT Fluitstudio Dronten

Zo oud ben ik nog niet, maar toch is het al 25 jaar geleden dat ik begon op de dwarsfluit, na een aantal jaar blokfluitles te hebben gehad. Als verjaardagscadeau kreeg ik toen van mijn ouders een lidmaatschap van Harmonie Eendracht Dronten, waar ik momenteel nog steeds fluitist ben. 

Meer over mij

  • Getrouwd met Dennis
  • Opgegroeid in de Flevopolder, in Dronten
  • Leerkracht; nu dus zelf die juf met de gitaar
  • Een grote theedrinker; het lekkerst uit  zo'n groot glas van de bekende Zweedse winkel
  • Met een blokje pure chocolade erbij
  • Wandelen, liefst in de bergen van Oostenrijk
  • Puzzelen; als ik er tijd voor vind, leg ik graag de puzzels van een grappige tekenaar van 1500-2000 stukjes
  • Kamperen; mijn man is vrachtwagenchauffeur en rijdt ons in de zomervakanties ook graag rond door Europa met onze sleurhut
  • Zuid-Afrika; indrukwekkend!

Wat leerlingen zeggen over mij

Eerst ben ik begonnen met blokfluitles, daarna overgestapt op de dwarsfluit. Elke week ga ik naar les en speel met heel veel plezier bij juf Daniëlle. Juf Daniëlle legt alles goed uit; zo snap ik het heel goed”.

— Myrthe